«Шалений бібліотечний тиждень» в бібліотеках міста для дітей

«Шалений» настрій панував в стінах бібліотек міста Миколаєва напередодні нашого улюбленого свята – Всеукраїнського дня бібліотек. Яскраві,  книжкові відкриття, зустрічі з відомими людьми, «карколомні» пригоди та дні народження в бібліотеці, флешмоби та акції – таким був наш цьогорічний «Шалений тиждень».

Яскрава подія Тижня – відкриття в Центральній міській бібліотеці для дітей ім.Ш.Кобера і В.Хоменка фотовиставки Миколаївського фотографа Андрія Сливи «Миколаїв. Міські мотиви». Цей проект – про Миколаїв, його вулиці та краєвиди, цікаві місця. Презентація проходила в невимушеній атмосфері та зібрала багато поціновувачів фотомистецтв.

На изображении может находиться: 2 человека, в том числе Таисия Белибова, люди улыбаются, в помещении

«Шаленого тижня» свій день народження в Центральній бібліотеці ім.Ш.Кобера та В.Хоменка відсвяткував гарний хлопець Олексій.

На изображении может находиться: 4 человека, люди улыбаются, люди сидят, люди стоят и в помещении

На свято завітали чарівні піратки, які приготували різноманітні випробування для гостей свята. На дітей чекало багато незвичайних конкурсів та завдань, захоплюючих ігор та розваг.

На изображении может находиться: 6 человек, люди улыбаются, люди стоят и ребенок

На кінець вечірки – запальні танці та вибух позитивних емоцій. Тож запрошуємо святкувати день народження в бібліотеці! З нами завжди весело і драйвово!

 Бібліотека для дітей №2 на Соборній також весь тиждень приймала гостей.  Бібліотекарів вітали зі святом читачі, партнери, друзі.  Особливо зворушливими були вітання від наймолодших і найталановитіших читачів -вихованців дитячих садочків  “Маленький Чорноморець” і «Сонечко». Діти співали, танцювали, читали вірші. Для всіх відвідувачів в ці дні проходили веселі заходи, відбувався літературний ярмарок, працював правовий майданчик.

На изображении может находиться: 4 человека, люди сидят, люди стоят и в помещении

Давайте завітаємо до бібліотеки для дітей №5 на Південній! Що ж там відбувалось в ці дні?

Малечу чекали віртуальні прогулянки –  знайомства з книжками сучасних українських та зарубіжних письменників, медіаподорожі у світ літературних таємниць та незвичайних пригод.

Родзинкою тижня став яскравий флеш–моб «Я люблю свою бібліотеку».          Учасники свої побажання висловили за допомогою кольорових стилізованих привітань. Діти бажали бібліотеці натхнення, позитиву, вдячних відвідувачів. (фото)

Для найстарших відбулось вибухове BOOK – паті. Літературні квести і творчі батли стали справжнім сюрпризом для поціновувачів літератури та бібліотеки.

На изображении может находиться: 23 человека, люди улыбаются, люди сидят и ребенок

А що ж відбувалося цього тижня в «Бібліовулику»?  «Бібліовулик» – це сучасна, комфортна, багатофункціональна бібліотека  для дітей №8 (пр.Корабелів,12). Саме у «БібліоВулику» діти, немов маленькі бджілки, зростають, читають, щось створюють власноруч, граючись, навчаються і  розвиваються. Відвідувачам запам’ятався цей тиждень своїми чарівними поетичними частуваннями, блискучими інтерактивними іграми та творчими майстер-класами.

На изображении может находиться: 17 человек, люди улыбаются, люди стоят

Завершився «шалений тиждень» в цій бібліотеці   Днем відкритих дверей. В цей день читачі підвели підсумки програми літнього читання «Читацьке БІНГО «Бібліовулика» та запросили на творчу зустріч Миколаївську письменницю  Тетяну Купрієвич.

Для тих, хто захоплюється творчістю сучасних  миколаївських митців, в  бібліотеці для дітей №4  відбувалися затишні, дуже атмосферні заходи, присвячені їх творчості, своєрідний краєзнавчий марафон. Під час заходів діти познайомились з творчістю В.Марущак, Л.Чижової, Д.Креміня, Т.Купрієвич, В.Бойченка тощо. Зачитувались уривки їхніх творів. Учні з цікавістю гортали сторінки книг талановитих людей, які колись жили та живуть в нашому краї.

На изображении может находиться: 11 человек, люди улыбаются, люди стоят, обувь и в помещении

Цей своєрідний калейдоскоп яскравих бібліотечних подій завершився стилізованою «бібліо-тусовкою», або ковбой-party на мальовничому березі Південного Бугу, в мікрорайоні «Намив», організований профспілковим комітетом нашої бібліотеки (голова профкому – Гречко Г.С., заступник директора). Бібліотекарі мали змогу відвідати пішохідну екскурсію «Намивом», взяти участь у святковій програмі.

З професійним святом привітали всіх працівників системи Семілєт Н.В. (директор ЦМБ для дітей ім.Ш.Кобера і В.Хоменка), Гречко Г.С. (заступник директора з бібліотечної роботи), Чорна Г.І. (заступник директора з господарчої роботи). Вони не лише привітали колег, але й вручили почесні грамоти, подяки за свою творчу та наполегливу, і таку необхідну роботу.

(для збільшення зображення-тисніть на фото)

 

Ще одна приємна новина. Працівників нашої бібліотеки відвідав та привітав з професійним святом Начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Любаров Ю.Й.

DSC_0003

Ще раз вітаємо всіх бібліотекарів з професійним святом! «Шалений тиждень» в дитячих бібліотеках нашого міста не закінчується!

 

Залишити коментар