Професійний челлендж «Увімкни креативність»: нові виклики, нові можливості, нова бібліотека (післямова)

MyCollages (5)

Добігає кінця такий суперечливий 2020 рік, що вніс чимало коректив в культурне життя регіону в цілому та роботу дитячих бібліотек міста зокрема.

Але дуже добре, що незмінною залишилась традиція напередодні Нового року аналізувати наші творчі досягнення за рік та підбивати професійні підсумки. Цього року змінився лише формат – професійний челлендж «Увімкни креативність» пройшов в онлайн форматі на платформі ZOOM, звісно ж через карантинні обмеження.

Через пандемію коронавірусу була повністю переформатована наша робота, але бібліотечні фахівці прийняли цей виклик, скористалися  часом карантину, насамперед, для підвищення кваліфікації, впровадження інноваційних форм роботи, прояву свого творчого потенціалу. Аби бути успішною в нових умовах кожна дитяча бібліотека, безумовно, мала «увімкнути» креативність. Зробила це по-своєму. Охоче поділилась досвідом під час челленджу – своєрідного виклику, який висувають нам сучасні умови бібліотечного життя.

Задала тон професійному спілкуванню, привітала, налаштувала присутніх на творчий лад, а також зробила своєрідну ревізію можливостей та ресурсів бібліотек для дітей в умовах стрімких змін директор Центральної міської бібліотеки для дітей ім.Ш.Кобера і В.Хоменка  Семілєт Н.В.

изображение_viber_2020-12-23_12-32-08

                Хронограф подій карантинного 2020 року підготувала заступник директора Гречко Г.С. Також вона зробила аналіз викликів та ризиків, які постали перед дитячими бібліотеками цього насиченого непересічними подіями року.

1111111

 

         Продовжив професійний челлендж коментований показ відеороликів з найвагомішими подіями бібліотечного року, що минає. Професійні креативності бібліотек-філій у 2020 були такими (для перегляду тисніть на назви відеороликів):

Після перегляду роликів у всіх присутніх була можливість висловити свої враження, обговорити досягнення та труднощі бібліотечного життя за рік. Найважливіший висновок –фахівці доклали всіх зусиль аби читач не залишив дитячі бібліотеки міста. Ми зрозуміли, що вміння швидко пристосовуватися до змін є основним викликом, який був успішно прийнятий. Цей рік дав нам унікальний досвід, який ми плануємо перенести в 2021,тому завершили захід планові орієнтири на подальшу перспективу.

Тож, вітаємо всіх з прийдешніми святами – Новим роком та Різдвом Христовим! Бажаємо міцного здоров’я, наснаги, професійних успіхів та завжди бути на хвилі креативу.

MyCollages (7)

Залишити коментар